Morro de São Paulo

For snart tre uker siden dro Alessio, Sarah, Marco, Carlos og jeg til Morro de São Paulo, en øy på andre siden av Baia de Todos os Santos, som er bukta som ligger på vestsiden av Salvador. Salvador har nemlig vann på tre sider: Atlanterhavet i øst og sør og bukta i vest. Det tar ca 2 timer å komme seg til Morro med ferje fra havna i bydelen Comercio. Vi ankom lørdag formiddag med dette været:IMG_5231Ikke optimalt, men det regnet i hvert fall ikke.

Vi bestemte oss for å finne et hostell så fort som mulig for å få satt fra oss baggene. Litt gåing bortover stranda måtte til, men vi fant et til 150 kr natta, ikke så billig, men vi var halvdøde av sult, så vi orket ikke å lete mer. Sarah og jeg delte en liten hytte og vi hadde hengekøye, woohoo:IMG_5210Helt greit liv det her altså!

IMG_5219

Midt i jungelen, høhø!

Etterpå gikk vi for å spise lunsj og deretter bar det rett på stranda. Strendene på Morro de São Paulo har mye finere sand og jeg fikk inntrykk av at det var varmere der enn her i Salvador. Lørdagen var det som sagt ganske overskyet, men den eneste regnskuren vi la merke til var rundt midnatt da vi satt trygt på en bar med hver vår caipirinha.

Etter vi hadde ligget på stranda en stund, bestemte  Carlos, Alessio og jeg oss for å gå til de andre strendene på øya. Morro de São Paulo har nemlig fire strender: Første, andre, tredje og fjerde. Kreativt, eller hva? Her er noen bilder fra de andre strendene:IMG_5204IMG_5213IMG_5215IMG_5220 IMG_5227 IMG_5228

Vi kom tilbake til hostellet et par timer senere, tok en dusj og en drink i baren før vi gikk til en churrascaria. Churrascaria er en slags buffet, men de spesialiserer seg på kjøtt. De har mange kelnere som går rundt med forskjellige typer kjøtt i store stykker i tillegg til pølser og innmat, og så skjærer de kjøttet direkte på tallerkenen din, akkurat så mye du vil ha. De har også buffet med grønnsaker og annet tilbehør, men det er jo ikke så kult å spise seg mett på det når du har masse perfekt kjøtt til disposisjon.

Søndagen  var det mye bedre vær og vi startet dagen med frokost på hostellet. Deretter dro vi på stranda, men siden ferja tilbake til Salvador gikk kl 15, så måtte vi avslutte solingen ganske tidlig. Her er det siste bildet jeg tok av Morro de São Paulo:

IMG_5229Det var en herlig helg og en fantastisk tur, og jeg skulle gjerne dratt tilbake hvis det ikke hadde vært for den fryktelige kvalmen jeg opplevde på ferja både fram og tilbake. Hvis noen noen gang skulle være i Salvador så er Morro de São Paulo absolutt vært et besøk!

– Guro

2 kommentarer om “Morro de São Paulo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s